Agroep 09-04-05

Advaitagroep Brugge – Bijeenkomst zondag 5 april 2009

Hallo iedereen

Jullie zijn uitgenodigd op de volgende bijeenkomst op zondag 5 april.?Trefwoorden: Alles Is.?Bijgaande tekstjes verwijzen naar mijn ervaren bij het luisteren náár en het lezen ván o.a. Douwe. Zij worden afgewisseld door zitten en muziek.?Bijgevoegd zijn ook de opmerkingen van Douwe, over de tekst.
Groetjes en graag tot ziens.Elly

Tekstjes voorgesteld aan Douwe voor op zondag 5 april

Tekst 1 Voelen wat er is zonder filosoferen of fantaseren leidt naar het naakte feit dat Alles Is.

Tekst 2 (Alles Is, is slechts in taal te scheiden) Alles Is, wordt in taal gescheiden.
Tekst 3 Alles Is. Wat betreft zijn is alles één en hetzelfde, weliswaar in verschillende vormen. We zullen misschien een vorm vinden die goed bij ons past, zoals een potje en een dekseltje, maar eenheid zullen we daardoor niet vinden. Die is er al en is er altijd al geweest. Eenheid zoeken wordt eenheid vieren.

Tekst 4 Alles Is. Jouw besef van eenheid doet geen oorlog stoppen of maakt geen eind aan hongersnood maar stelt alles in een ander daglicht. Jouw eenheid werkt door in de wereld.

Opmerkingen van Douwe over de tekst:

De tekstjes zijn goed te gebruiken voor een meditatie. Ze zijn kort en krachtig. Natuurlijk zijn ze toe te lichten, maar voor meditatie hoeft dat niet.
Bij tekst 2: Scheiding vindt ook al plaats vóór de taal, bijvoorbeeld in het zien op afstand, in het ik-gevoel tegenover de anderen. Misschien daarom beter: Alles Is, wordt in in taal gescheiden.
Bij tekst 4: Jouw eenheid werkt door in de wereld.

Print Friendly, PDF & Email