Agroep 09-10-11

Beste Vrienden,

Hieronder enkele teksten van Douwe die mij gevonden hebben.
Samen met zijn bevindingen.
De vorige keren dat ik erbij was heb ik ingeademd, opgenomen.
Nu is het voor mij tijd om uit te ademen.
Hartelijk uitgenodigd op de bijeenkomst bij Carine en Jean-Pierre op zondag 11 oktober.
groetjes,
André

Citaten:

In diepe ontspanning en stilte komen en gaan alle verschijnselen. Alleen het Oorspronkelijke blijft. Dit Grote neemt de wereld van het ik over. Wees je daar bewust van. Het Grote staat niet los van jezelf: het is je eigen zelf-zijn. Dit is het omvattende dat alles in zich heeft. In de terugkeer naar jezelf vergeet je jezelf en gaat op in het Grote.?Voor zover je jezelf niet helemaal vergeet, zal het Grote die rest van je wegvagen en is er de ervaring van sterven. Ook daar is de bereidheid tot overgave nodig: niet mijn wil, maar uw wil geschiede.

*

Het belangrijkste is dus bij je hoogste besef van Zelf-zijn te blijven, bij je hoogste of diepste zijnservaring van Zelf-zijn. Ook al is dit Zelf-zijn nog niet helemaal gerealiseerd, er is toch een intuïtief besef van. Daarbij kun je blijven, continu. Dan is er een voortdurende zelf-meditatie. Dat laten gebeuren is het belangrijkste: zo open mogelijk blijven voor je eigen open-zijn. Bij deze oriëntatie gaat dat besef sterker worden en manifesteert zich die zijnservaring sterker om ten slotte een blijvend-bewuste zijnservaring te worden. ‘Dit is het’ is dan de volledige realisatie.

*

Brahman is niet dit en niet dat.
Brahman is het zelf van alles.
Het is het zelf van mij.
Zelf ben ik het zelf van alles:
Zelf ben ik niet dit en niet dat.

*

Mail van Douwe :

Beste André,
Het zijn kern-teksten die je hebt gekozen. Zij zullen goed werken bij de meditatieve perioden.
Ja, het gaat werkelijk om de betekenis van deze teksten meditatief in je te laten doorwerken, zodat die zich verwerkelijkt.
Als de bijeenkomst daarbij behulpzaam is, is het een goede bijeenkomst.
Met hartelijke groet,
Douwe

Print Friendly, PDF & Email