Agroep 11-09-04

Aan iedereen,
Ik nodig jullie uit op de advaita-meditatie die doorgaat op zondag 4 september.
Baron Ruzettelaan 162, Assebroek
van 9u30 – 12u00
Hilde

Aan Douwe voorgestelde tekst :

 

Beste Douwe,
Wilt u zo vriendelijk zijn om deze tekst voor mij na te zien? Het is de bedoeling dat ik die breng op de meditatie van zondag 4 september.
Warme groeten,
Hilde

Verlichting is de zijnservaring en de werkelijkheid van het wegvallen van alle scheidingen. Bij wat verlichting wordt genoemd verdwijnen scheidingen en daarmee de conflicten en eindeloze kringlopen. Het gaat dan vooral om het verdwijnen tussen ‘mijzelf’ en alles wat niet als eigen werd ervaren: het andere, de wereld, de kosmos.

Als alle scheidingen wegvallen is dit een gebeuren dat plaatsvindt in de eigen zijnssfeer.

Vergeet alles wat je in het verleden hebt ervaren en bereikt, sta naakt en onbeschut tegen de storm en de regen die het leven met zich meebrengt – dan heb je een kans.
Het echte geluk kan je niet vinden in dingen die veranderen en verdwijnen.  Prettige en pijnlijke dingen zullen elkaar blijvend afwisselen. Geluk komt van het  Zelf en dat kun je alleen daar vinden.?Als je je ware Zelf ontdekt, komt de rest als toegift.

Eerst zag ik duiven
ver weg van een fontein.
Nu is alles zo nabij gekomen
dat ze alle in mij zijn.

Toelichting van Douwe

 

Beste Hilde,
Het is een goede keus van teksten, want ze betreffen de essentie waarom het gaat. Op het spirituele pad komt het er steeds weer op aan continu bij deze essentie te blijven.
Dit soort teksten meditatief in je te laten doorwerken kan daarbij helpen. De woordloze herkenning  van de betekenis van de woorden laat de waarheid oplichten.
Een goede bijeenkomst gewenst,
Douwe

Print Friendly, PDF & Email