Agroep 12-12-02

Datum : zondag 2 december 2012, om 9u30
Begeleiding : Ellen

Aan Douwe voorgestelde tekst :

Advaita Post 12-18, november 11, 2011
Uit een gesprek met Douwe Tiemersma te Brugge, 29 oktober 2011

De drukte verdwijnt en de stille helderheid van bewust-zijn keert terug.  Maak die overgang bewust mee.  De verruiming van je energetische zijn gaat door tot in het oneindige, als je maar rustig alles blijft registreren, heel zacht en open. Je kunt je van dit proces heel bewust zijn.

*** Pauze ***

Als je spanning voelt, keer dan steeds terug naar jezelf zodat er weer ontspanning kan zijn. Blijf daarbij steeds intern bewust en open. Het beperkte, ook al is het ijl, kan niet voortbestaan in een grote ruimte, het lost erin op.
Als er iets is dat je nog vasthoudt, zul je daar dus bewust van moeten worden, zodat je het kunt loslaten. Het loslaten is het loslaten in het grote geheel dat je bent. Het loslaten is het loslaten van je eigen beperkingen.

*** Pauze ***

Deze openheid is de meest natuurlijke staat die er is. Zelf ben je ten diepste vrij van alle condities. Blijf bewust van je eigen helderheid.  Als het bewustzijn helemaal open is, is het een blanco bewustzijn, maar dat zich nu van zichzelf bewust is. Dat is je eigen sfeer en die kun je herkennen.

Toelichting van Douwe

Dag Ellen,
Het zijn geschikte meditatieteksten.
Ze gaan steeds over het helder blijven van je eigen situatie, vooral bij het opkomen van ontspanning.
Die ontspanning betreft het energetische zijn.
Dat zijn wordt steeds ijler en doorzichtiger, totdat je alleen als oneindig zijn-bewustzijn bewust blijft van je eigen bewust-zijn.
En ook dat wordt steeds ijler …

Een goede bijeenkomst gewenst.
Allen een hartelijke groet,
Douwe

Print Friendly, PDF & Email