Agroep 13-07-07

Datum : zondag 7 juli, om 9u30
Begeleiding : Ellen

Guided Meditation from Douwe Tiemersma, Advaita Post #10-19, 24 november 2009

Bij het stilzitten keer je de aandacht terug naar de bron. Er is dan een terugkeer naar jezelf. De focus van aandacht keert terug naar haar bron in jezelf. Dat veroorzaakt een verruiming en een diepe ontspanning. Blijf hierbij intern helder, dan weet je dat het een oneindig open komen is.

*
Pauze
*

Keer terug naar die oneindige ontspanning in helderheid. Door de ontspanning verdwijnt elke scheiding. In die ruimere sfeer van jou, ontdek je dat conditioneringen niet nodig zijn. Je hele zijnssfeer komt op een verfijnde manier universeel open. In die meditatieve sfeer is er een inkeer en een open komen. Dan valt over het zelf-zijn niet meer te zeggen dan dat het open is; het is een open sfeer van bewustzijn en gelukzaligheid.

*
Pauze
*

Laat alle verschijnselen los in de openheid van jezelf. Je lichamelijkheid is meestal weg, af en toe komt het nog eens op. Dan is het duidelijk: je lichamelijke situatie is ontzettend betrekkelijk. Vanuit het zelf-zijn is het ook duidelijk dat tijd kan opkomen en weer verdwijnen. Zie de betrekkelijkheid van het tijd-ruimte aspect. Je bent zelf niet gevangen door tijd en ruimte. Je zelf-zijn is een hogere werkelijkheid die daar vrij van is.

Print Friendly, PDF & Email