Bijeenkomst zondag 5 jan 2014

Beste mensen van de Advaita-groep Brugge,

Ik nodig jullie uit op de bijeenkomst van zondag 5 januari, in DE OUDE PASTORIE , Stalijzerstraat 19, Brugge

Start om 9u30
Einde rond 12 uur
Bijdrage : 4 euro
thee : 0,5 euro

Ik zal eerst een paar oefeningen geven om de zithouding/aandacht/ontspanning goed te houden.

citaat van Nisargadatta:

Bezoeker : ” Wat is het nut van een rustige geest ?”

Maharaj : “Als de geest rustig is, ontdekken we onszelf als niets anders dan de waarnemer.
We trekken ons zwaartepunt terug uit de ervaringen en uit het ‘ik’ dat ze ervaart en staan daar dan los van in pure helderheid, die het waarnemen is tussen de waarnemer en de waargenomene in, terwijl zij tegelijkertijd dieper gaat dan die beide.
De persoonlijkheid, die berust op de identificatie met een ‘ik’, op de voorstelling dat je iets bent : ‘ik ben dit’ of ‘ik ben dat’, gaat gewoon door, maar dan wordt ze gezien als deel van de objectieve wereld.
Ze vereenzelvigt zich niet langer met de waarnemer.”

(“Ik Ben”, Hoofdstuk 6, tweede vraag)

Op het einde heeft iedereen de kans om te delen wat de meditatie voor hem/haar betekende.

Vriendelijke groeten,
Carine Vandekerckhove

Print Friendly, PDF & Email