Bijeenkomst zondag 3 december 2017

 

 

Dag iedereen,
Hieronder vind je de meditatie-voorbereiding voor zondag 3 december 2017.
De meditatie gaat door in ‘de nieuwe pastorie’, Stalijzerstraat 19 te Brugge.
Van 10u tot 12u30.
Bijdrage 4 euro, thee 0,5 euro.
Van harte,
Carine

 

 

Bron citaten: Nisargadatta, Momenten van verstilling

 

Jouw behoeften en begeerten maken jou tot slaaf. Je zult vrij zijn van die slavernij, als je je realiseert dat bewustzijn dat nu luistert, vrij is en zonder vorm. Dat is je ware aard. Herken Dat wat je het gevoel geeft te leven. (pag. 34)

Leef je leven zonder verwachtingen. Dan valt vanzelf weg waaraan je gehecht bent en stel geen eisen meer. Spontaan en zonder oorzaak verschijnt dan je ware aard. (Pag. 35)

 

PAUZE

 

Alles wat je in de wereld vergaart zal uiteindelijk nutteloos blijken te zijn, omdat er dan geen lichaam meer is dat ervan kan genieten. Ook de gedachte ‘ik ben’ zal niet blijven bestaan.

Je kunt bewustzijn niet in de zintuiglijk waarneembare wereld vinden. Niemand kent het. Het is transcendent van aard.

Diepe slaap geeft zoveel rust omdat het waarnemen van de wereld onderbroken wordt.

In het begin moet je in afzondering gaan zitten en aandacht besteden aan je eigen bewustzijn. Dat is liefde en kennen. Samensmelten met dat kennen is erg moeilijk.

Goed onderscheiden en vertrouwen zijn essentieel. De hele wereld is in jou.

Sla voortdurend acht op je ware aard. (Pag. 196)

 

PAUZE

 

Liefde is de oorsprong van Maya. Het is de liefde om te ‘zijn’. Liefde wordt uit liefde voortgebracht. De reden waarom wij met elkaar omgaan is liefde voor Zelf. De hele mensenmassa is uit liefde voortgekomen.
Alle acties komen voort uit Zelf-liefde. Als je besef krijgt van deze liefde zal je gehechtheid aan materie wegvallen. Er is dan geen verschil tussen jou en de wereld.

Met Zelfrealisatie komt er een eind aan al je behoeften. Zonder die realisatie zou je nooit bevredigd raken, al zou je de heerser van het universum zijn. (pag. 238)

 

EINDE

Print Friendly, PDF & Email