Bijeenkomst zondag 1 juli 2018

 

Dag iedereen,
Hieronder vind je de meditatie-voorbereiding voor zondag 1 juli 2018.
De meditatie gaat door in ‘de nieuwe pastorie’, Stalijzerstraat 19 te Brugge.
Van 10u tot 12u15.
Bijdrage 4 euro, thee 0,5 euro.
Van harte,
Carine

De citaten zijn van Douwe Tiemersma en komen uit het boekje van Inzicht: ‘Vingers wijzend naar de maan’, pg 27/28

 

 

“ Jij bent vrij, jij bent vrij en jij bent vrij ; iedereen is vrij ! Iedereen heeft in zichzelf het besef van een onbeperkt Zelfzijn. Daar kun je direct naar terugkeren en zo dat volledige vrije Zelf-zijn realiseren. Je kunt je direct bewust worden van wat je, hier en nu, werkelijk bent. Dat is een totaal open zijn, een niet beperkt-zijn door vormen en omstandigheden. “

 

Pauze

 

“ Alle andere zaken zijn uitvluchten, omwegen of compensaties. Wanneer je dit belangrijk vindt en dàt belangrijk vindt, wanneer je een beroep doet op de omstandigheden om niet volledig bij jezelf te blijven. Het zijn gedachteconstructies waarachter je je verschuilt. Maar dat is niet eerlijk, want het zijn de omstandigheden die jij als hinderpalen construeert. Wanneer je terugkeert naar je Zelf, zie je direct wat het belangrijkste is.”

 

Pauze

 

“ Vanuit het gevoel van Zelf-zijn ontplooit het Zelf-zijn zich vanzelf wanneer je je maar meer naar de kern van je Zelf-zijn laat glijden. Eerst is het nog gebonden aan een lichamelijk gevoel. Ook mentaal is er het gevoel van Zelf-zijn. Steeds gebruik je het woordje ‘ik’ en het woordje ‘zelf’ vanuit een gevoelsmatig Zelf-zijn. Wanneer je teruggaat naar je Zelf, ervaar je een situatie waarin totaal geen vormen meer aanwezig zijn. Ervaar dat je gevoelssfeer niet beperkt is door je huid. Als je een eigen onderzoek instelt, stel je meteen vast : ik heb geen grenzen, ik ben vrij van grenzen.”

 

Einde

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email