Bijeenkomst zondag 2 december 2018

 

Beste vrienden,
Hieronder vind je de meditatievoorbereiding voor zondag 2 december 2018.
De meditatie gaat door in ‘de Nieuwe Pastorie’, Stalijzerstraat 19 te Brugge.
Vanaf 10u00’ tot 12u30’.
Bijdrage 4 euro, thee 0,5 euro.
Hartelijke groet,
Frank

 

Je hoeft niet te weten wat er geweest is of wat er komt, maar wat er Is.

Uit jou komt het verlangen dat de wereld schept. Onderken de wereld als je eigen schepping, en wees vrij. (blz 97, Zijn, Nisargadatta)

Alles waar je nog aan vastzit – de prettige en onprettige dingen – zullen verwerkt moeten worden in de zin dat je die niet wegduwt, maar accepteert in de grote ruimte van gevoelsmatig bewust-zijn of bewust gevoelig-zijn. De beperkte gevoelens, ook angstgevoelens, alle verkrampingen lossen op in de oceaan van liefde. Dus blijf maar bewust in die oceaan van liefde. (Satsang blz196, Douwe)

Pauze

Je bent zelf voor honderd procent geluk en daarom kan er niets anders bestaan. Alles en iedereen die verschijnt wordt direct opgenomen in de oneindige sfeer van ananda. Zelf ben je de oneindige ananda-sfeer zonder beperking. (Satsang, blz 220)

Zoals elke golf weer oplost in de oceaan, keert ook elk moment, elke gewaarwording, terug naar zijn bron. Zelf-realisatie is de ontdekking van die bron, om daar dan te blijven. (Zijn, blz 119).

Pauze

Er is een kracht in het heelal die ons voortstuwt naar verlichting en bevrijding. Die noemen we Sadashiva en die is elk ogenblik aanwezig in het hart van iedere mens. Het is de kracht die alles verenigt. Eenheid bevrijdt. Vrijheid verenigt. Uiteindelijk is niets van jou of van mij, alles is van ons. Wees één met jezelf en je bent één met allen, en thuis in de hele schepping. (Zijn, blz 157)

Einde

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email