Internet-bijeenkomst zondag 6 dec. 2020

 

Beste vrienden,
Hieronder vind je de meditatievoorbereiding voor zondag 6 dec. 2020.
De meditatie gebeurt via ‘Zoom’.
Vanaf 10u00 tot 12u15.
Hartelijke groet,
Carine

De zoom-gegevens worden een paar dagen op voorhand per mail doorgestuurd naar de habitués.
Wie op vrijdag 4 dec. nog geen mail in dit verband ontvangen heeft en wil deelnemen: mail naar: brugge@advaitastiltegroepen.net.

   

Bron: Satsang van 30 maart 2004 (Douwe)

   

Zie precies hoe het zit met jezelf. Waar heb je je zwaartepunt ? Ga terug naar degene die die krachten ziet. Dat ben je zelf. Hoe zit het met jezelf ? Als waarnemer is er een totaal andere situatie. Jij blijft vrij, terwijl de oude processen zich rustig mogen uitwerken.

Dat “je” , wie is dat ? Dat moet duidelijk zijn. Dat ben je Zelf als bewust zijn. Je bent als bewustzijn niet afhankelijk van verschijnselen die zich voordoen.

   

PAUZE

   

Soms krijg je blijkbaar toch weer die vernauwing tot het ik-zijn op een bepaalde plaats. Wanneer dat weer open kan komen, ben je weer bewustzijn waarin de verschijnselen opkomen. Die kunnen zich dan uitwerken tot dat zij verdwijnen. Blijf helder ten aanzien van je eigen situatie. Je bent ruimer, onafhankelijk van verschijnselen, vrij van condities, terwijl de verschijnselen doorgaan. Dat kun je heel precies zien.

   

PAUZE

   

Blijf bij jezelf, blijf dat bewuste zelf-zijn dat altijd ruimer is dan wat er ook verschijnt inclusief de lichamelijke, psychische en sociale condities. Je bent groter dan alle neigingen en emoties, groter dan alle gebeurtenissen die er zijn. Je hebt weet van vrijheid. Blijf daar niet zitten met een anker in de grond, ook al vier je het touw een eindje en denk je “dit is mooi”. Je hebt weet van totale vrijheid omdat die je eigen aard is.

De absolute sfeer van stilte zonder vormen is er altijd al. Alleen als je je deze stilte niet bewust bent, verdwijnt de stilte steeds weer en je hebt er niets van geleerd.

Het kan gebeuren dat je in die stilte over een grens glijdt in een stille dimensie die continu bewust open blijft. Die stille dimensie blijft dan als de meest wezenlijke, de meest werkelijke en de meest ware eigen werkelijkheid.

LAAT DE HELDERHEID, de WAKKERHEID STERKER WORDEN.

 

Print Friendly, PDF & Email