FYSIEKE bijeenkomst zondag 5 sept. 2021

 

Beste vrienden,
Hieronder vind je de meditatievoorbereiding voor zondag
5 sept. 2021.
Het zijn teksten van Douwe, uit het boek ‘Openingen naar Openheid’.
Hartelijke groet,
Petra

 

De meditatie gebeurt opnieuw fysisch in het huis aan de Magdalena kerk te Brugge.

Bijdrage: 5 euro (verhoogd wegens verhoging energiekost). Gelieve gepast geld bij te hebben.

Van 10u00 tot 12u00.

 

De fysieke bijeenkomst te Brugge zal ook te volgen zijn via Zoom.

De zoom-gegevens worden een paar dagen op voorhand per mail doorgestuurd.

Wie op vrijdag 4 dec. nog geen mail in dit verband ontvangen heeft en wil deelnemen: mail naar brugge@advaitastiltegroepen.net.

 

 

Boek OPENINGEN NAAR OPENHEID – Douwe Tiemersma

 

Pag 36

Ervaar jezelf als universeel aanwezig bewust-zijn en voel daarin het lichamelijke contact met de Aarde.

Ga een paar stappen achteruit en zie jezelf op een afstand”. Je neemt dan wel alles waar in de grote ruimte en je bent ook die hele ruimte. Daarin is ook het lichaam aanwezig. Dus intern voel je alles in dat lichaam, net zoals je dat eerst ervoer. Dus, als je rustig een paar stappen achteruit doet in helderheid en diepe ontspanning, ben je je bewust van jezelf als universeel aanwezig bewust-zijn en voel je daarin je lichaam en het contact ervan met de Aarde. Dat is non-dualiteit.

 

Pauze

 

Pag 38

Als je wereld zo plat wordt als een dubbeltje, is elke angst weg

Bang zijn is niet nodig. Niets van wat je ziet is van absoluut belang. Het toont zich, maar de betekenis die het krijgt, hangt van jou af. In je ervaring kun je vaststellen hoe je werkelijkheid wordt geconstrueerd van een tweedimensionaal plaatje tot een driedimensionale wereld. Zie de wereld maar eens als op een TV-scherm. Vanuit het platte plaatje zie je de drie dimensies ontstaan. Dat leer je als baby. Er zouden ook twee of vijf kunnen zijn. Hierdoor alleen al wordt duidelijk dat de waargenomen werkelijkheid betrekkelijk is. Als de wereld zo plat wordt als een dubbeltje, is er niets in de wereld waarvoor je angst hoeft te hebben.

 

Pauze

 

Pag 81

Wanneer de bevrijding doorbreekt, wordt de hele wereld bevrijd.

Als je duidelijk je bewust-zijn zonder grenzen herkent, komen alle vormen daarin op zonder je te beperken. Natuurlijk, zolang er leven is gaan alle levensfuncties van zien, voelen, horen, denken, enz door. Bij de herkenning van het oorspronkelijke, komt dat alles ook vrij. Bij de bevrijding worden alle levensfuncties bevrijd. Daarbij verdwijnen de spanningen erin, de gevoelsmatige patronen van het vasthouden van interne en externe zaken. Als je in een beperkte identiteit (ego) blijft zitten, houd je niet alleen jezelf gevangen, maar ook de wereld die bij dat gespannen zelf hoort. Wanneer de bevrijding doorbreekt, wordt de hele wereld bevrijd. Die bevrijding is de beste situatie voor andere ik-centra om ook de vrijheid te gaan herkennen.

 

Einde

Print Friendly, PDF & Email