Fysieke bijeenkomst zondag 3 april 2022

 

Beste vrienden,

Hieronder vind je de meditatievoorbereiding voor zondag 3 april 2022 (van 10u00 tot 12u00).

vriendelijke groeten,

Carine

 

De meditatie gebeurt opnieuw fysisch in het huis aan de Magdalena kerk te Brugge.

Bijdrage: 5 euro.
Gelieve gepast geld bij te hebben.

Covid:

Er zal gezorgd worden voor voldoende verluchting.

Bewaar zoveel mogelijk een afstand van 1,5 m.

Draag een masker op momenten dat die afstand niet kan bewaard worden.


De fysieke bijeenkomst te Brugge zal ook te volgen zijn via Zoom.

De zoom-gegevens worden een paar dagen op voorhand per mail doorgestuurd.
Wie op vrijdag 1 april nog geen mail in dit verband ontvangen heeft, en wil deelnemen: mail naar brugge@advaitastiltegroepen.net.

 

Uit “Zijn” van Nisargadatta hoofdstuk 96 ‘ Stuur alle herinneringen en verwachtingen de laan uit’

 

Bezoeker : “ Zit er gevaar in als je tot elke prijs verder wilt blijven gaan op het pad van de yoga ?”

Maharaj : “Is een lucifer gevaarlijk als het hele huis in brand staat ? Het zoeken naar de realiteit is het gevaarlijkste van alle gevaarlijke ondernemingen, want het zal de wereld waar je nu in leeft vernietigen. Maar als liefde voor de waarheid en voor het leven je motivatie is, hoef je niet bang te zijn.”

Bezoeker : “Ik ben bang voor mijn eigen denken en voelen Die zijn zo instabiel.”

Maharaj : “In de spiegel van je geest verschijnen beelden, die even later weer oplossen. De spiegel blijft. Leer om onderscheid te maken tussen het bewegende en het onbeweeglijke, zoek het onveranderlijke in het veranderende, tot het je duidelijk wordt dat verandering hoort bij een schijnwereld, maar dat eenheid een feit is. Deze fundamentele eenheid kun je God noemen of Brahman of wat je maar wilt. De woorden doen er niet toe, het gaat er alleen om dat je je realiseert dat alles één is. Zodra je kunt zeggen, met een overtuiging die uit je directe ervaring voortkomt : ‘ik ben de wereld en de wereld is niets anders dan ik’, ben je enerzijds vrij van angst en verlangen, en anderzijds totaal verantwoordelijk voor de wereld. Dan wordt het zinloze lijden van de mensen het enige waar je je om bekommert.”

 

PAUZE

 

Bezoeker :” Is er geen manier waarop je kunt zien wie zelfrealisatie heeft en wie niet ?”

Maharaj : “ Het enige bewijs ligt in jezelf. Als je ontdekt dat je zelf in goud verandert, is dat het teken dat je de steen der wijzen hebt aangeraakt. Blijf bij de betrokkene en kijk wat zich in je voltrekt. Vraag niets aan anderen. Hun man is misschien niet jouw goeroe. Een goeroe kan wel in wezen universeel zijn, maar niet in de manier waarop hij zich uitdrukt. Hij kan boos lijken, of gierig, of overbezorgd voor zijn ashram of voor zijn gezin, en daardoor zou je door uiterlijkheden misleid kunnen worden, terwijl dat voor anderen niet opgaat.

Bezoeker : “ Mag ik niet een totale perfectie verwachten, van binnen en van buiten ?”

Maharaj : “ Van binnen zeker. Maar uiterlijke volmaaktheid hangt af van omstandigheden, van de toestand van het lichaam, van persoonlijke en sociale omstandigheden en van nog ontelbare andere factoren.”

Bezoeker : “ Mij is verteld dat ik een jnani moest zoeken om van hem de kunst van de jnana te leren, en nu zegt u dat die hele benadering verkeerd is, en dat ik niet eens kan onderscheiden wie wel of niet een jnani is en dat jnana niet met de geschikte middelen veroverd kan worden. Dat is allemaal verschrikkelijk verwarrend !”

Maharaj : “ Dat is allemaal te wijten aan je totaal verkeerde ideeën over de Realiteit. Je denken heeft zich volgezogen met de gewoontes om te evalueren en veroveren, en het staat je nu niet toe om in te zien dat er iets zou kunnen zijn dat met niets vergeleken kan worden, maar dat niettemin eeuwig in je eigen hart op herkenning ligt te wachten. Het enige wat je hebt te doen is alle herinneringen en verwachtingen de laan uit te sturen. Sta zelf klaar in totale naaktheid, als niets.

 

PAUZE

 

Bezoeker : “Als me niet wordt verteld wat ik moet doen en hoe ik het moet doen, ben ik verloren.”

Maharaj : “Prachtig ! Voel je verloren ! Zolang je jezelf aanziet voor iemand die competent is en vol zelfvertrouwen, ligt de Realiteit buiten je bereik. De grote ontdekking zal je ontgaan zolang je het innerlijke avontuur niet accepteert als de ware manier om te leven.”

Bezoeker :” De ontdekking van wat ?”

Maharaj : “ Van het middelpunt van je wezen, dat vrij is van elke richting of middelen of doeleinden”

Bezoeker : “ Wees alles, ken alles, heb alles ?”

Maharaj : “ Wees niets, weet niets, heb niets. Dat is het enige leven dat de moeite waard is om geleefd te worden, het enige geluk dat de moeite waard is.”

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email